Baba-mama jelbeszéd


FOGLALKOZÁS AJÁNLÓ

A lenti felsorolás foglalkozásokat ajánl a várandóságtól megszületésig, és azon is túl. Mivel én jelenleg, a hangtálazást "viszem tovább magammal az utamon", így a többi "Jöttödre várva" programot nem szervezem, vezetem. A programokat más - más foglalkozásvezetők tartják, más - más helyszíneken.

Mind kiváló szakemberek, akiket meleg szívvel ajánlok minden kedves érdeklődőnek. Elérhetőségüket a programok alján lehet megtalálni.Ők azok, akikkel együtt dolgozom, dolgoztam.

Programcsomagok

Hangmasszázs, hangterápia
Szülésfelkészítő komplex program
Egyéni szülésre felkészítés pároknak
Vajúdástámogatás, szülőpozíciók pároknak
Birthlight kismama jóga
Kismama jóga, Body - balls - al kiegészítve
Kriston Intim Torna
Birthlight baba-mama jóga
Babamasszázs
Hordozókendő tanfolyam
Baba-mama jelbeszéd
Pocaklakó - daloló

 

 

 

 

 

BABA - MAMA JELBESZÉD

 

 

babajelolo

 

Jelelő beszéd halló gyermekeknek.


 

Már egy hathónapos kisbaba is jól tudja, hogy mit szeretne, és el is mondaná, ha tudna beszélni. De még legalább hat hónapot kell várnia, míg a beszéd mechanizmusa elég fejlett lesz ahhoz, hogy ezt megtegye, és valószínűleg újabb hat hónapot arra, hogy összetettebb dolgokat is elmeséljen. Ezt az időszakot segíti áthidalni a siketek jelelésén alapuló baba-mama jelbeszéd.
Újabb divathóbort, vagy hasznos kommunikációs eszköz?


Érvelni mindkét oldalon lehet. Azonban a gyakorlati tapasztalatok és kutatások Amerikában és Nyugat-Európában azt mutatják, hogy a szülő és a gyermek közötti kapcsolat még szorosabbá válik ez által a “titkos” nyelv által.
Természetesen egy halló szülőnek talán soha nem fordul meg a fejében, hogy jelbeszédet tanuljon, amennyiben egészséges gyermeke születik. De Amerikában már 20 éve felismerték, hogy a halló gyermekek milyen játszi könnyedséggel tanulják meg a jelbeszédet, csökkent hallású szüleiktől, és ezek a babák sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak, csupán annak a ténynek köszönhetően, hogy ki tudják fejezni, amit akartak.


Ez a vizuális fejlesztés jó hatással van a beszéd korai elindulására is, hiszen a jeleknek köszönhetően az elvont fogalmak is tárgyiasulnak, és hamarabb létrejön az asszociáció, ami a nyelvtanulás alapja is. Így az egyéves gyermek már nyugodtan VÁR az etetőszékben, mert tudja, hogy az anyukája mindjárt hozza a reggelit, vagy boldogan mutatja, hogy apa megy DOLGOZNI, és bár nem feltétlenül tudja, hogy a dolgozni hol van, vagy mi is, de van egy tárgyiasult kifejezése (= jele) annak, hogy az apuka hova is megy, és már nem sírva búcsúztatja reggel.


A készségfejlesztést 6-9 hónapos kortól ajánlott elkezdeni, és 1 éves korukra akár már egy tucat jelet is képesek elmutogatni a babák. A játékkal, énekléssel, mondókákkal teletűzdelt foglalkozásokon a szülők közel 100 jelet sajátíthatnak el.

Miért érdemes elkezdeni? 3 fő érv:


• A jelbeszéddel már nem kell állandóan találgatnunk, hogy gyermekünk mit szeretne.
• A kisbabáknak már kialakult világképe van a dolgokról amik körülveszik. Minden nap tele van izgalommal, ahogy új dolgokkal találkoznak: új képek, hangok és tapasztalatok. A jelbeszéd módot ad rá, hogy mindezeket megossza velünk.
• Mára már számtalan kutatás igazolja, hogy ez a korai fejlesztés milyen nagymértékben elősegíti a gyermekek hosszú távú mentális fejlődését. A jelelő babák hamarabb és nagyobb szókinccsel kezdenek el beszélni, ritkább náluk a frusztráció, és általánosságban nagyobb érdeklődést mutatnak az olvasás iránt.
Végül, de nem utolsó sorban, azért itt a sok fejlesztés mellett el kell mondani, hogy élvezik is a gyerekek a jelelést: imádják használni a kezüket, és kevés jobb dolog van, mint a kedvenc dalukat jelekkel kísérni.


A programról részletes leírást a www.lilliput.co.hu honlapon találsz.

 

 

 

 

 

 

Készítette:AlfaWeb Weboldal készítés, weblap készítés, tárhely, webtárhely